Frunzele de maslin sunt un medicament din natura

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:45
loading...

Story Highlights

  • Frunzele de maslin sunt un medicament din natura

Related Articles

Frunzele de maslin sunt un medicament din natura

Frunzele de maslin contin saruri minerale, tanin, acizi organici, acizi grasi, alcooli, ulei esential, saponine. Fructele au in continutul lor protide, saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, C si E, celuloza si, mai ales, ulei. Maslinele au o valoare calorica de aproximativ 220 kcal la 100 g masline si 900 kcal la 100 g ulei.

 

Fructele si frunzele de maslin contin secoiridoizi, mai ales oleuropeina, compus activ ce scade tensiunea arteriala si pot fi folosite in tratarea diverselor afectiuni, dar cea mai mare importanta o are uleiul extras din masline prin presare la rece.

 

Cunoasterea mai recenta a proprietatilor medicinale ale frunzelor de maslin dateaza de la inceputul anilor 1800, cand acestea, pulverizate, au fost folosite intr-o bautura pentru combaterea febrei. Cateva decenii mai tarziu, frunze de masline verzi au fost folosite in ceai ca tratament pentru malarie. Extractul de frunze de masline poate avea un potential terapeutic considerabil in tratamentul infectiilor tropicale, precum ar fi malaria si febra Dengue, potrivit site-ului healthychristianliving.com.

 

Uleiul de masline contine vitamine A, E, acizi grasi monosaturati (77%), polinesaturati, nu contine colesterol, sare si gluten.

 

Beneficiile raportate pentru gama de extracte din frunze de masline sunt multiple — de la cresterea energiei corpului la mentinerea unei tensiunii arteriale sanatoase, sustinerea sistemului cardiovascular si a sistemului imunitar la parametri optimi. Prin compozitia lor frunzele de maslin produc dilatarea retelei circulatorii periferice, provoaca diureza, reduc febra, regleaza activitatea ficatului, au efecte pozitive in reducerea glicemiei si a colesterolului, in curele de slabire. Preparatele din frunze sunt indicate si in hipertensiune, arterioscleroza, litiaza urinara, angina pectorala, diabet, abcese cutanate, potrivit site-ului afaceriardelene.ro. Indicatii si efecte asemanatoare au si maslinele.
g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:45

Abonare stiri

loading...Save

Save