Fructele de cactusi sunt pline de antioxidanti

g3oflo
By g3oflo martie 10, 2016 19:21
loading...

Story Highlights

  • Fructele de cactusi sunt pline de antioxidanti

Related Articles

fructu de_cactusFructele de cactusi sau smochinele chumbo reprezinta o specie din familia cactusilor cultivata in Mexic si, chiar daca sunt mai putin cunoscute in tara noastra, merita toata atentia, deoarece sunt adevarate medicamente naturale pentru sanatatea organismului.
Fructul de cactus este bogat in vitamine, proteine si lipide, care iti pot asigura necesarul de energie. Il gasesti in supermarket, fiind de mai multe tipuri si gusturi usor diferite. Cel mai des intalnit la noi este cel cu coaja galben-portocalie, iar invelisul plin de tepi nu trebuie sa te sperie, deoarece poate fi curatat cu usurinta.
Fructele de cactusi sunt pline de antioxidanti. Aceste substante puternice ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi. Studiile arata ca aceste fructe pot preveni unele boli cronice, cum ar fi, de exemplu, diabetul zaharat.
Datorita continutului de fibre solubile si insolubile, consumul de fructe de cactusi regleaza tranzitul intestinal, fiind benefice pentru digestie. Acestea sunt bogate in vitaminele C, si E si contin minerale precum potasiu, calciu, fier si magneziu, care regleaza nivelul colesterolului si intaresc sistemul imunitar. Corpul tau contine in jur de 25 de grame de magneziu, iar 50% se afla in oase si in cea mai mare parte a tesuturilor moi. Acest mineral are un rol important pentru dezvoltarea oaselor, reglarea tensiunii arteriale, pentru protectia vaselor si a inimii, pentru sistemul nervos si muscular. Un fruct de cactus contine aproximativ 88 miligrame de magneziu, adica acopera 22% din necesarul zilnic.
Fructele de cactus au calorii negative, astfel ca sunt indicate in regimul diabeticilor, dar si in curele de slabire.
g3oflo
By g3oflo martie 10, 2016 19:21

Abonare stiri

loading...Save

Save