Fortele divine dincolo de catastrofele naturale

g3oflo
By g3oflo noiembrie 17, 2016 16:37
loading...

Story Highlights

  • Fortele divine dincolo de catastrofele naturale

Related Articles

centrul-universului-existential

Fortele divine dincolo de catastrofele naturale

Pentru păcatele și murdăria morală a locuitorilor Sodoma, Gomora, Adma și Zeboim au fost distruse prin foc și pucioasă venite de la Dumnezeu din cer. În creștinism și în islam, numele acestor orașe au devenit similare cu păcatul total, iar căderea lor se confundă cu manifestarea proverbială a mâniei Domnului.

Totuși, existența istorică a Sodomei și a Gomoreieste un subiect de discuție în rândul arheologilor. Biblia le indică undeva lângă Marea Moartă.

Mulți oameni de știință au încercat să dea o explicație la ceea ce s-a întâmplat. Unii au susținut că o erupție vulcanică ar putea fi cauza dezastrului. Alții au emis ipoteza că explozia unor gaze naturale ar fi cauza. Toate aceste ipoteze s-au dovedit a fi nefondate.

Amplasarea zonei celor două orașe lângă Marea Moară s-a realizat cu ajutorul unei hărți stabilită de un satelit. În zonă au fost descoperite ziduri înalte, semn că locuitorii aveau o statură înaltă.

În anul 1951, savantul american Jack Finegan a estimat că evenimentul catastrofei s-a produs în anul 1900 î.Hr. În zona în care se presupune că au existat aceste orașe, sudul Mării Moarte, au fost descoperite cantități mari de bitum, un derivat al petrolului și care este similar cu asfaltul. Această materie conține un procentaj mare de sulf, conform textului biblic.

Pe suprafața globului sunt multe zone care par că au fost distruse de un război nuclear. Este și cazul lui Mahenjo Daro sau Muntele Morților, zonă situată în Pakistan.

Structura și compoziția pământului sunt asemănătoare cu cele din sudul Mării Moarte. Pietre negre, sute de schelete calcinate, multă sticlă verde care s-a format ca urmare a unei explozii catastrofale. Scenariile sunt identice.

Și într-un caz și în celălalt și avansat ideea că un asteroid ar fi cauza dezastrelor. A existat o problemă, și într-un caz și în celălalt nu au fost descoperite cratere care să ateste prăbușirea asteroizilor.

Revenind la textul biblic, singurii supraviețuitori ai dezastrului au fost Lot, soția sa și cele două fiice, care au fost sfătuiți de îngeri să părăsească orașul, să nu se uite înapoi și să adăpostească în munți. Soția lui Lot, care s-a uitat înapoi a fost transformată într-un stâlp de sare.

Avram descria evenimentul spunând că a văzut fum care se ridica ca dintr-un cuptor. Până la urmă, singura ipoteză plauzibilă este cea a forței divine care a distrus orașele.

g3oflo
By g3oflo noiembrie 17, 2016 16:37

Abonare stiri

loading...Save

Save