Exista sanse ca apocalipsa sa ne distruga ca specie?

g3oflo
By g3oflo noiembrie 27, 2016 15:37
loading...

Story Highlights

  • Exista sanse ca apocalipsa sa ne distruga ca specie?

Related Articles

apocalipsa-2100Exista sanse ca apocalipsa sa ne distruga ca specie?

Un matematician de la Universitatea din Barcelona a estimat că există 13% şansă ca omenirea să nu reuşească să ajungă până la finalul secolul 21, ca urmare a unui eveniment catastrofic. Dr. Fergus Simpson, matematician la Universitatea din Institutul de Ştiinţe Cosmice din Barcelona, a declarat că a existat 0,2% şansă pentru apariţia unei “catastrofe globale” în oricare an până la sfârşitul secolului 21.

Calculul se bazează pe “argumentul Apocalipsei” care se spune că ar putea prezice numărul viitor de membri ai speciei umane, pe baza estimării numărului total de oameni născuți până în prezent.

Concluzia noastră cheie este aceea că riscul anual de catastrofă la nivel mondial depăşeşte în prezent 0,2%”, a spus Dr. Simpson într-o lucrare academică numită “Apocalipsa acum? Reconsiderarea argumentului Apocalipsei”, care poate fi accesată prin biblioteca online al Universităţii Cornell.

Potrivit calculelor Dr. Simpson, în jur de 100 de miliarde de oameni s-au născut deja și un număr similar se va naște în viitor, înainte de dispariţia rasei umane. Totuşi, el a estimat că există 13% şanse ca omenirea să nu ajungă până la finalul secolului 21. Aceasta este o concluzie mult mai optimistă decât studiile anterioare, ca cele ale astronomului britanic Sir Martin Rees, care sugerează că există o probabilitate de 50% ca extincția omenirii să se producă înainte de anul 2100, în cartea sa din 2003 – “Ora noastră finală”.

g3oflo
By g3oflo noiembrie 27, 2016 15:37

Abonare stiri

loading...Save

Save