Efectul anticancerigen al ciupercilor

g3oflo
By g3oflo august 24, 2016 08:56
loading...

ciuperciEfectul anticancerigen al ciupercilor

Cercetatorii incearca acum sa afle in ce tip de cancer sunt cele mai eficiente dar si ce tip de ciuperci sunt cele mai eficiente.

Intr-un studiu realizat la Universitatea din Perth au fost analizate datele a peste 2000 de femei din China. Oamenii de stiinta au studiat obiceiurile alimentare ale acestora, dar si alti factori precum greutatea, sedentarismul si fumatul. Astfel ei au descoperit ca femeile in a caror dieta se aflau ciupercile aveau un risc cu 64% mai scazut de a dezvolta cancer la san. Mai mult, femeile care combinau dieta cu ciuperci cu miscarea regulata si consumul de ceai verde isi scadeau cu pana la 89% riscul de a face cancer la san.

„Vinovat” pentru aceasta situatie se face un compus al ciupercilor, care inhiba enzima aromataza, producatoare de estrogen.

Studiul se afla inca la inceput si se cauta exact acele tipuri de ciuperci care contribuie la lupta impotriva cancerului. Pana acum se crede ca cele mai bune sunt ciupercile chapignon, crimini, shiitake, pleurotus, portabello, maitake, ciuperci coada de curcan, reishi, care contin compusi bioactivi cu potential anticancer.

Ciupercile au o aroma si o textura speciale, sunt foarte versatile si se preteaza la tot felul de combinatii alimentare. Atentie, insa, nu riscati sa culegeti ciuperci din paduri decat daca sunteti foarte siguri ca sunt comestibile.

g3oflo
By g3oflo august 24, 2016 08:56

Abonare stiri

loading...