Dezvoltarea otitei externe, simptome

g3oflo
By g3oflo august 25, 2016 07:43
loading...

Story Highlights

  • Dezvoltarea otitei externe, simptome

Related Articles

ureche_betisorDezvoltarea otitei externe, simptome

Pielea care acopera conductul auditiv extern, alaturi de cerumen, are rol de bariera impotriva microbilor si bacteriilor. In momentul in care aceasta prezinta discontinuitati, agresorii externi pot patrunde in interior si pot cauza micoze, infectii sau inflamatii.

Factorul favorizant principal este umezeala care inmoaie pielea si creeaza un mediu prielnic dezvoltarii bacteriilor. Astfel, un simplu dus poate deveni vinovat de dezvoltarea otitei externe, mai ales daca apa ramane in ureche.

Insa persoanele care prezinta un adevarat risc de infectie sunt cele care petrec foarte mult timp in apa si cele care practica sporturi acvatice. Pe de alta parte, tineti cont ca apa piscinelor, a raurilor sau lacurilor nu este tocmai curata, iar cateva picaturi va pot trimite imediat la doctor.

 

O alta cauza frecventa a otitei externe este curatarea urechii cu betisoare. Acestea nu sunt sterile si pot fi sursa de bacterii si microbi pe care, cu lejeritate, ii introduci in ureche. Persoanele care folosesc casti, aparate auditive sau dopuri de urechi sunt, de asemenea, predispuse acestei afectiuni.

 

Simptome

 

Afectiunea se manifesta la cateva zile dupa contactul cu apa si debuteaza cu junghiuri intense care se amplifica pana se ajunge la o durere continua si insuportabila, accentuata in special noaptea si la atingerea zonei respective. In functie de gravitate, otita externa se manifesta prin infundarea urechii si prin secretii auriculare.

Infectia sau inflamatia nu afecteaza timpanul la acest nivel, insa provoaca o ingustare a conductului auditiv, caz in care scade calitatea auzului.

 

Otita externa care are la baza o micoza nu este dureroasa, insa se manifesta prin infundarea urechii, mancarimi si secretii de culoare inchisa, spre negru. Durerea va fi provocata de o ulterioara infectie bacteriana si in acest caz vorbim de otita externa mixta.

 

Tratament

 

In momentul in care resimtiti oricare dintre simptomele de mai sus, este obligatoriu sa mergeti la un medic ORL pentru a va pune un diagnostic.

 

In tratarea otitei se tine foarte mult cont de cauza care a provocat-o.

g3oflo
By g3oflo august 25, 2016 07:43

Abonare stiri

loading...Save

Save