Detoxifiere cu apa si orz combinata cu miere si lamaie

g3oflo
By g3oflo februarie 28, 2016 05:39
loading...

apa-de-orz-detoxifiereDetoxifiere cu apa si orz combinata cu miere si lamaie

Incearca o noua bautura, este un inlocuitor ideal pentru suc sau cafea si excelenta pentru a trata diverse afectiuni. Prepara apa de orz, iti va oferi o multitudine de substante binefacatoare – un complex de vitamina B, fier, calciu, magneziu, mangan, seleniu, zinc, proteine, amino-acizi, fibre, dar si antioxidanti.

Doar cateva motive si cateva moduri in care apa de orz (si consumul de orz in general) te poate ajuta:
– Tratarea unor infectii de tract urinar (remediu naturist pentru adulti si copii)
– Scaderea nivelului de colesterol, mentinerea senzatiei de satietate (adjuvant in regimul de slabire)
– Eliminarea de calculi renali (bogat in magneziu, previne formarea de pietre la rinichi dar si inlaturarea toxinelor din organism)
– Mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular (contine fibre care lupta impotriva depunerilor pe artere, ateroscleroza)
– Controlul diabetului zaharat (sursa de beta-glucan, incetineste cresterea glicemiei dupa o masa)
– Detoxifierea intregului organism (curata si hidrateaza, sustine buna functionare a sistemului imunitar)

Pe timp de vara, poti adauga gheata in apa de orz, in unele culturi se consuma mai ales in anotimpul cald, deoarece se considera ca are capacitatea de a scadea temperatura corpului. Bautura calda se recomanda pentru a sustine procesul digestiv, a combate constipatia si senzatia de greata.

Pentru inceput, clateste orzul sub jet de apa, apoi lasa la inmuiat cel putin 4 ore. Strecoara si adauga o parte de orz inmuiat la 3-4 parti de apa, pune pe foc si lasa sa fiarba. Acopera cu un capac si da focul la minim, lasa pana cand boabele sunt gatite complet. Dupa aceea, strecoara din nou printr-o sita fina. Poti chiar sa torni direct intr-un pahar, orzul se va depune. Pentru a-i imbunatati gustul si a te bucura de si mai multe proprietati benefice date de aceasta bautura, adauga suc de lamaie proaspat stors si miere.

Poti pastra bautura la frigider, insa nu mai mult de 3 zile. Cat despre orzul ramas, nu trebuie sa il arunci, il poti folosi ca agent de ingrosare in smoothie si diverse sucuri naturale, ba chiar poti sa il adaugi in supe sau tocanite, in salate pentru textura. Combinat cu alune, seminte, nuci, fructe uscate, vei obtine un mic dejun extrem de sanatos.

g3oflo
By g3oflo februarie 28, 2016 05:39

Abonare stiri

loading...