De ce apare Parkinsonul

g3oflo
By g3oflo decembrie 6, 2016 20:45
loading...

boalaDe ce apare Parkinsonul

Flora bacteriană intestinală ar putea juca un rol major în apariția bolii Parkinson, după cum spune un nou studiu efectuat în Statele Unite ale Americii.

Cercetarea, publicată în jurnalul american „Cell”, demonstrează că schimbările în structura populației de bacterii intestinale și chiar a bacteriilor în sine contribuie în mod activ la deteriorarea funcțiilor motorii, un semn distinct al acestei boli.

Autorul studiului, Sarkis Mazmanian de la California Institute of Technology, susţine că a sesizat în premieră o legătură biologică între microbiomul intestinal și boala Parkinson.

Boala Parkinson este cauzată de acumularea în neuroni a proteinelor alfa-sinucleine anormale, ceea ce cauzează efecte toxice în celulele ce eliberează dopamina, localizate în regiunile din creier care controlează mișcările. Ca urmare, pacienții se confruntă cu simptome debilitante precum tremur, înțepenirea mușchilor, încetinirea mișcărilor și afectarea mersului.

Rezultatele noii cercetări, efectuată pe șoareci de laborator, demonstrează că flora bacteriană intestinală exacerbează simptomele motorii contribuind la crearea unui mediu ce poate favoriza acumularea de proteine alfa-sinucleine.

Descoperirea are implicații importante în tratamentul contra bolii Parkinson. Până la 10 milioane de persoane din lumea întreagă suferă din cauza acestei afecțiuni, ceea ce o face să ocupe locul al doilea în topul celor mai des întâlnite boli neurodegenerative, după Alzheimer.

Maladia Parkinson se diagnosticheaza in jurul varstei de 70 de ani, dar primele semne ale bolii pot să apară și cu 20 de ani mai devreme de diagnosticare.

Simptome ale bolii

Printre semne se numără problemele de echilibru, dar și căzăturile dese, forţa musculară din ce în ce mai redusă.
Pacientul începe să tremure şi să aibă probleme de echilibru. Bolnavul poate să sufere şi de dificultăţi la înghiţire, tulburări de memorie, stare de somnolenţă şi oboseală.

g3oflo
By g3oflo decembrie 6, 2016 20:45

Abonare stiri

loading...Save

Save