Cureti urechile corect in mod corespunzator

g3oflo
By g3oflo august 11, 2017 08:14
loading...

Story Highlights

  • Cureti urechile corect in mod corespunzator

Related Articles

Cureti urechile corect in mod corespunzator

Cand bagi betisorul in ureche trebuie sa il bagi cu atentie si nu tare si dai miscari usoare ca daca esti beat si vrei sa te cureti in ureche si bagi batul prea tare nu iti dai seama si iti spargi timpanul, am patito si eu odata cred.

Betisorul trebuie sa fie putin umed si se fac miscari de rotunjire in interiorul urechii ele nu sunt recomandate pentru ca se vor forma dopuri care ne vor împiedica mai auzim bine.

Obisnuiesti sa-ti cureti urechile cu betigase din bumbac? Cu siguranta te gandesti ca este cea mai buna modalitate de a-ti curata urechile, fara sa folosesti apa si sapun.

Potrivit unor ultime studii in domeniu, realizate la Spitalul Henry Ford din Statele Unite, betigasele de urechi nu sunt cea mai buna solutie. Si asta pentru ca iti pot afecta urechea interna.

 

Poti folosi betigasele de urechi pentru pavilionul urechii, insa in niciun caz sa nu le folosesti pentru curatarea canalului. Ceara care se formeaza in mod natural in ureche are rolul de a proteja urechea de elementele din exterior. Asa incat nu este necesara eliminarea totala a acesteia din ureche. Atunci cand folosesti betigasele, impingi ceara catre urechea interna si se formeaza astfel dopurile. Dopuri care pot duce la pierderea auzului, prin spargerea timpanului.

Realizatorii studiului recomanda folosirea unui amestec de apa calduta si apa oxigenata (sau otet) si irigarea urechii cu ajutorul unei pipete, cate 4-5 picaturi in fiecare ureche.
Cere sfatul medicului ORL-ist inainte de folosirea oricaror substante sau instrumente pentru curatarea urechii.

g3oflo
By g3oflo august 11, 2017 08:14

Abonare stiri

loading...Save

Save