Curcuma – potential agent preventiv impotriva cancerului

g3oflo
By g3oflo august 29, 2016 17:05
loading...

Story Highlights

  • Curcuma – potential agent preventiv impotriva cancerului

Related Articles

curcuma-beneficii-utilizareCurcuma – potential agent preventiv impotriva cancerului

Curcuma este un condiment descoperit inca din timpurile antice, iar in ultimii ani a castigat un loc binemeritat in lista unor super-alimente. Este un ingredient extrem de sanatos si foarte popular in multe dintre retetele postate pe retelele sociale. Treptat, s-a facut trecerea de la adaugarea lui in diverse mancaruri catre pastile pentru optimizarea starii generale de sanatate si diferite kituri din farmacii. Dar de unde un asemenea entuziasm si de ce ar trebui sa-l incluzi in alimentatia ta? Iata tot ce trebuie sa stii despre curcuma – care ii sunt beneficiile si cum il poti utiliza.

Curcuma – un antioxidant puternic

Numit si turmeric pentru culoarea galbena si locul de origine initial (sofranul Indiei), curcuma este unul dintre cele mai potente mirodenii antioxidante. Practic, ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, substante ce imbatranesc celulele, prevenind astfel aparita anumitor boli si a imbatranirii premature. Nutritionistii sustin ca aceasta calitate se datoreaza curcuminei, ingredientul activ al condimentului.

Curcuma – rol anti-inflamator

Validat prin teste stiintifice, curcuma este si un anti-inflamator dovedit. Gratie acestei calitati (combate atat

Nu se pot inca explica mecanismele prin care curcuma actioneaza la acest nivel, insa rezultatele sunt promitatoare. Studiile arata ca acest condiment intervine in mod similar cu un medicament pentru vindecarea inflamatiilor ce apar la nivelul sistemului digestiv.

Curcuma – potential agent preventiv impotriva cancerului

Un argument puternic pentru a promova consumul de curcuma are legatura cu potentialul anti-cancerigen. Pare a fi o buna metoda preventiva, desi nu exista nicio actiune terapeutica care sa confirme acest fapt. In schimb, combatem multiplicarea celulelor canceroase si actioneaza impotriva apoptozei (moarte celulara ce poate duce la dezvoltarea unor boli cronice).

Cum se foloseste curcuma

In bucatarie, se utilizeaza uneori pentru a condimenta diferite mancaruri calde, pentru marinada sau salata. Nu este usor absorbit de tractul digestiv, deci daca ai probleme se recomanda asocierea cu piper. De asemenea, este indicat sa folosesti direct radacina, pisata intr-un mojar, deoarece pulberea oxideaza mai repede.

Dupa o masa bogata, iti poti face un decoct de curcuma. Radacina se inmoaie in apa, iar odata ce aceasta fierbe, se scoate si se filtreaza. Singura avertizare este referitoare la gustul foarte amar.

De asemenea, daca este presata la rece (pentru a mentine beneficiile), o poti amesteca in smoothie cu fructe sau legume. Opteaza pentru varianta de suc natural sau adauga in cele cumparate. Ideal este sa se identifice originea, cu eticheta bio.

In final, poti tine o cura (comprimate cumparate din farmacie) de cel putin o luna, pentru a curata ficatul.

inflamatiile cat si durerile) poate fi de folos pentru tratarea unor boli articulare sau boli inflamatorii in general.

g3oflo
By g3oflo august 29, 2016 17:05

Abonare stiri

loading...