Curata ficatul cu aceste alimente

g3oflo
By g3oflo mai 18, 2017 14:35
loading...

Curata ficatul cu aceste alimente

Ficatul, împreună cu vezica biliară, joacă un rol important în asigurarea sănătății corpului nostru. Deoarece îndeplinește cele mai multe funcții în organism, ar trebui să avem grijă de ficat și să ne îmbunătățim obiceiurile alimentare care ajută la stimularea și întărirea acestuia.
Broccoli

Broccoli  este una dintre cele mai bune opțiuni dietetice pentru purificarea naturală a ficatului și una dintre cele mai sănătoase legume verzi. Este sursă bogată de antioxidanți puternici, care reduc riscul de cancer și elimină toxinele acumulate în organism. În plus, conținutul ridicat de fibre favorizează procesul de digestie și țin sub control nivelul de colesterol. Totodată, broccoli conține vitamina E, care este o substanță solubilă în grăsimi, cu un efect antioxidant care protejează ficatul de deteriorarea prematură.
Nuci

Datorită substanțelor nutritive pe care le conțin, nucile au efecte asupra corpului reducând riscul de intoxicație hepatică. În plus, sunt surse de fibrele și acizi grași Omega-3, care sunt foarte buni în detoxificarea acestui organ vital. Prin consumul de nuci în cantități mici, reușești să ții sub control colesterolul și să îmbunătățești procesul de digestie a grăsimilor.
Mere

Cunoscute pentru proprietățile lor medicinale, nucile sunt ideale în curățarea ficatului și în îmbunătățirea activității vezicii biliare. Consumul de fructe scade nivelul colesterolului rău (LDL) și reduce suprasolicitarea funcțiilor pe care le suferă ficatul din cauza metabolizării acestui tip de colesterol. În plus, mărul furnizează acid malic, un nutrient natural care facilitează eliminarea compușilor cancerigeni și a toxinelor reținute în sânge.
Citrice

Toate fructele citrice conțin uleiuri esențiale și vitamine care curăță ficatul și care combat inflamația. Iar conținutul ridicat al vitaminei C întărește imunitatea organismului și împiedică dezvoltarea infecțiilor și a bolilor grave.
Avocado

Fructul cel mai bogat în substanțe nutritive care curăță ficatul este avocadoul. Datorită conținutul ridicat de aminoazici esențiali, fibre și antioxidanți, sunt eliminate toxinele acumulate în organism și este ținut sub control colesterolul rău.
Uleiul de măsline

Uleiul de măsline conține substanțe antioxidante, antiinflamatoare și de curățare, care stimulează curățarea sângelui, eliminând toxinele. În plus, acizii grași esențiali prezenți în acest ulei reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc nivelul de colesterol rău.
Roșii

Această legumă conține licopen și aminoacizi esențiali, care, după ce sunt absorbite, stimulează funcția hepatică care trebuie să elimine deșeurile. În plus, este sursă de glutation, o proteină care are efecte detoxificante. De asemenea, conține flavonoide și betacaroten, două substanțe antioxidante care îmbunătățesc circulația sangvină și care protejează organismul împotriva radicalilor liberi.

g3oflo
By g3oflo mai 18, 2017 14:35

Abonare stiri

loading...Save

Save