Cum se prepara corect pieptul de pui

g3oflo
By g3oflo februarie 11, 2016 11:42
loading...

piept_pui

Cum se prepara corect pieptul de pui

Pieptul de pui este preferat adesea pentru ca este un aliment consistent si se gateste repede. Problema este ca adesea ni se intampla ca pieptul de pui sa iasa prea uscat. Secretul unui piept de pui moale si suculent nu sta atat in ingrediente cat in tehnica marinarii.

Exista sute de feluri de marinade , dar, in general, toate respecta aceeasi combinatie, adica sunt un amestec lichid de uleiuri, acizi si condimente. Marinadele pentru pieptul de pui nu vor face exceptie si vor contine si ele ulei, un acid si condimente.

1. Ulei
Uleiurile sunt folosite la marinare pentru ca multe ierburi aromatice si condimente nu sunt solubile in apa, ci doar in ulei. De asemenea sunt apreciate si pentru gustul lor (de masline, de nuca etc) Totodata, ajuta carnea sa nu se lipeasca de gratar.

2. Condimente
Pentru pieptul de pui, eu va recomand un condiment, maxim doua. Dupa gustul vostru. Puteti sa folositi atat ierburi aromatice proaspete cat si uscate. Se potrivesc: oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, menta, cimbrisor, ghimbir. Aveti insa grija sa nu puneti prea mult, pentru ca riscati sa nu mai simtiti apoi alte gusturi.

3. Acizi
Acidul adaugat in marinada poate fi suc de fructe (lamaie, mere, ananas, portocala etc), otet, otet balsamic, vin, bere. Acidul va fragezi carnea dar se adauga cu moderatiune pentru ca poate da un gust foarte puternic. Vom pune maxim 20 la suta.

Ingredientele se amesteca cat se poate de bine si se toarna peste carne. Se maseaza carnea cu amestecul obtinut, apoi se acopera si se pastreaza la frigider, minim jumatate de ora, de preferat aproximativ 2-3 ore.

Timpul de marinare minim in functie de marime:
– bucati mici pentru frigarui- minim 30 de minute
– bucati de marime medie subtiri pt gratar- minim 1 h
– piept de pui intreg cu sau fara os pentru friptura- minim 3 ore

Timpul maxim de marinare

– 12 h, obligatoriu la frigider.

g3oflo
By g3oflo februarie 11, 2016 11:42

Abonare stiri

loading...