Cum oprim raspandirea celulelor canceroase in organism

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:37
loading...

Cum oprim raspandirea celulelor canceroase in organism

O echipa de oameni de stiinta din Australia a anuntat ca a inregistrat o reusita in ceea ce priveste prevenirea raspandirii celulelor canceroase in organism.

 

Specialistii de la Centrul de cercetare a cancerului Olivia Newton-John (ONJ) din Melbourne au reusit sa intrerupa un proces de vindecare al corpului si sa izoleze celulele canceroase intr-o stare „inofensiva”, inainte ca acestea sa sufere mutatii si sa se raspandeasca in corp.

 

Procesul s-a dovedit a fi unul de succes in tratarea cancerului de colon si de stomac, iar conducatorul studiului, Matthias Ernst, a declarat ca tratamentul ar putea functiona si in cazul altor tipuri de tumori.

 

In loc sa tinteasca celulele canceroase, echipa ONJ s-a concentrat pe intreruperea unui proces al globulelor albe numite macrofage, cu rol binecunoscut in lupta impotriva cancerului. In cazul unei rani, proteina HCK semnaleaza acestor globule sa adopte un rol de protectie si sa declanseze o productie suplimentara de celule dermice pentru acoperirea ranii. Echipa de cercetatori a descoperit ca celulele canceroase pot deturna aceste proprietati de vindecare folosindu-se de actiunea macrofagelor pentru a-si alimenta propria dezvoltare.

 

Prin blocarea proteinei HCK si prevenirea procesului prin care celulele macrofage isi modifica rolul de protectie, echipa lui Ernst a reusit sa suprime cresterea tumorilor deja existente. „Am identificat o modalitate prin care se pot tinti terapeutic celulele canceroase care nu au suferit mutatii. Avantajul acesteia consta in faptul ca din moment ce aceste celule nu au suferit mutatii exista un risc redus ca ele sa manifeste rezistenta”, a explicat Erns miercuri pentru News Limited.

 

Potrivit acestuia, echipa sa lucreaza in prezent la dezvoltarea unui medicament capabil sa „inghete” activitatea celulelor macrofage, iar tratamentul ar putea fi testat in viitor pe subiecti umani. „Este foarte usor de prevazut modul in care se poate dezvolta un medicament ce poate inhiba activitatea HCK si bloca macrofagele in starea de colectori de deseuri in loc sa li se permita sa adopte rolul de protectie”, dupa cum a completat Matthias Ernst.
g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:37

Abonare stiri

loading...Save

Save