Cum curatam colonul cu cactusul nopal

g3oflo
By g3oflo noiembrie 19, 2016 23:06
loading...
cactusul_nopal

Cum curatam colonul cu cactusul nopal

Nopalul este un cactus originar din Mexic si SUA, cu efecte benefice asupra controlului greutatii corporale. Este bogat in vitaminele C, B1, B2, B3, minerale (potasiu, calciu) si in fibre vegetale, contine 17 aminoacizi, din care opt sunt esentiali. Este o sursa de proteine usor digerabile, care ajuta la mentinerea unui metabolism sanatos si la digestie, contribuind astfel la mentinerea greutatii corporale.

 

Cactusul Nopal, cunoscut si sub numele de „para cu tepi”, are doua sectiuni diferite: suportul plantei, care poate fi tratat ca o leguma, si para, care poate fi folosita ca un fruct. Cu o textura moale, dar totodata crocanta, care devine un pic lipicioasa atunci cand este gatita, Nopalul are un gust similar cu fasolea verde, sparanghelul sau piperul verde. La noi in tara, pulberea cactusului de Nopal este disponibila sub forma de capsule sau sub forma de cactus comestibil pentru salate.

 

Nopalul este recunoscut pentru eficienta in controlul greutatii si scaderea in greutate, prin cresterea senzatiei de satietate, astfel evitand supraalimentarea prin gustarile frecvente. in plus, reduce riscul aparitiei celulitei si retinerea exagerata de lichide. Mai mult, Nopalul este recunoscut ca un bun antioxidant, regleaza glicemia, reduce colesterolul si trigliceridele, regleaza functiile gastrointestinale, curata colonul si constituie un supliment la dietele vegetariene.

 

Potrivit unor studii recente, quercitina, flavonoidul cu efect antioxidant pe care il contine, are un efect benefic asupra sistemului nervos, spun cercetatorii. De asemenea, datorita continutului sau in fibre, Nopalul poate fi un supliment eficient alaturi de tratamentul unor afectiuni ale aparatului digestiv superior, cum ar fi refluxul gastric.
g3oflo
By g3oflo noiembrie 19, 2016 23:06

Abonare stiri

loading...Save

Save