Cu siguranta nu stiai asta despre catina! Afla cat e de periculoasa

g3oflo
By g3oflo noiembrie 9, 2016 12:31
loading...

Story Highlights

  • Cu siguranta nu stiai asta despre catina! Afla cat e de periculoasa

Related Articles

catinaCu siguranta nu stiai asta despre catina! Afla cat e de periculoasa

Fructele de catina sunt recunoscute drept cele mai eficiente polivitamine naturale. Arma secreta a catinei este concentratia ridicata de vitamina A si betacaroten, un puternic antioxidant care contribuie la regenerarea tesuturilor prin crearea de celule noi.

 

Acest aliaj de substante vitale ajuta sistemul imunitar sa tina bolile departe de noi. Catina poate fi consumata in mai multe feluri, de exemplu in stare pura, cu miere, in forma de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctura, etc. Catina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic, afrodisiac.

 

Preparatele pe baza de catina sunt recomandate in caz de: afectiuni hepatice, oculare, raceli, viroze respiratorii, afectiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, ulcer gastric, ateroscleroza, oboseala cronica, surmenaj.

 

Pe langa multiplele indicatiile terapeutice exista si o parte negativa, care de cele mai multe ori este necunoscuta sau neglijata. Ca orice medicament de sinteza, plantele medicinale au efecte secundare, contraindicatii, pot provoca complicatii atunci cand nu se respecta doza. E bine de stiut ca folosirea plantelor nu este complet inofensiva, e necesar sa se respecte strict dozele si termenii. Depasirea acestora provoaca deseori diferite dereglari in functionarea echilibrata a organismului.

 

Atentie! Catina este contraindicata pentru bolnavii cu colecistita acuta, pancreatita, diaree cronica. La barbati, catina alba poate provoaca prostatita adenomatoasa, iar la femei mastopatie din cauza continutului de fitohormoni. In caz de astm bronsic si in alte cazuri rare, betacarotenul, care se afla in cantitati mari in catina alba, poate provoca alergie.

 

Folosirea plantelor medicinale in vindecarea copiilor cere o atentie deosebita. Se recomanda consultarea doctorului pediatru si cunostinte aprofundate de fitoterapie.
g3oflo
By g3oflo noiembrie 9, 2016 12:31

Abonare stiri

loading...Save

Save