Cranii misterioase alungite

g3oflo
By g3oflo decembrie 29, 2015 09:00
loading...

Cranii misterioase alungite

paracasPe coasta de sud al statului Peru, se află misteriosul deșert Paracas. În 1928, arheologul peruan Julio Tello a descoperit un cimitir antic, în care se aflau numeroase cranii alungite.

Inițial, s-a vehiculat ideea că au aparținut unor oameni, care prin diferite metode au reușit să-și deformeze craniile. Au fost denumite craniile Paracas și pentru că în acele vremuri tehnologia nu permitea analizarea lor au fost depozitate în magazia unui muzeu.

Craniile sunt 300 de la număr și datează de cel puțin 3000 de ani. Datorită formei lor bizare, au ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la originea lor. De-a lungul timpului, nu puțini au fost cei care au susținut că au aparținut unei specii extraterestre, care din motive necunoscute, și-a dus existența pe Terra. Pentru că la vremea respectivă nu se putea dovedi acest aspect, s-a mers pe ideea că au aparținut unui trib din America de Sud, care a aplicat tehnica de alungire craniană.

Anii au trecut și tehnologia a ajuns în punctul în care o analiză clară ale craniilor Paracas poate fi realizată. O echipă de specialiști peruani a analizat o parte dintre cele 300 de cranii, iar concluziile sunt de-a dreptul șocante.

În primul rând, craniile sunt mult mai mari decât cele ale omului. Capacitatea craniană este cu circa 25 % mai mare decât cele umane și interesant este faptul că sunt cu peste 60% mai grele. Pornind de la aceste două aspecte s-a hotărât realizarea unui set de analize ADN.

ADN-ul mitocondrial, adică cel moștenit de la mamă, este unul necunoscut. A suferit numeroase mutații genetice care nu au existat niciodată pe Terra. Specialiștii sunt de părere că baza ADN-ului este similară cu cea umană, doar că la aceasta au fost adăugate numeroase mutații genetice.

În acest fel s-a stabilit că ființele, care au trăit în urmă cu peste 3000 de ani în Paracas au origini extraterestre. Singura întrebare la care nu există încă un răspuns este dacă aceste ființe s-au născut pe Terra sau au venit dintr-un loc îndepărtat din Univers.

g3oflo
By g3oflo decembrie 29, 2015 09:00

Abonare stiri

loading...Save

Save