Comprese cu frunze de varza, proprietati

g3oflo
By g3oflo ianuarie 23, 2016 07:17
loading...

Comprese cu frunze de varza, proprietati

Compresă-cu-frunze-de-varzăFrunzele de varză au o anumită “afinitate terapeutică” pentru substanţele toxice, iar prin aplicarea lor pe corp, le obligă pe acestea să iasă din ţesuturi. Compresele cu frunză de varză favorizează eliminarea supuraţiilor la abcese, furuncule sau alte boli cutanate. Se aplică şi pe pielea sănătoasă care acoperă ţesuturi bolnave.

Frunzele de varză – Proprietăţi

Dacă boala se întinde pe suprafeţe mari, lichidul aflat sub piele în părţile neacoperite cu varză va fi absorbit şi dirijat spre locurile acoperite, iar de acolo este eliminat. Vindecarea intervine rapid după ce cauza bolii a fost îndepărtată.

Dacă după aplicare frunza de varză devină brună la culoare, e semn că secreţia sau puroiul conţine substanţe caustice. Dacă devine galbenă, uscată sau veştejită, atunci boala sau s-a vindecat prin compresele anterioare, sau este foarte rebelă.

Varza are efect remineralizant şi reconstitutiv asupra ţesuturilor. Conţine o sumedenie de substanţe: săruri, Vitamina K, Vitamina U — ocrotitoare a mucoaselor, Vitamina K cu rol antihemoragic, calciu, fier, Vitamina C, Vitamina Bi şi B2, Vitamina PP, Vitamina A şi D. Aceste substanţe conţinute de sucul de varză favorizează cicatrizarea, mai ales în cazul colitelor ulceroase, şi sunt dezinfectante în cazul aparatului respirator, eczemelor sau seboreei.

Sucul de varză are o mulţime de efecte vindecătoare:

• Hrăneşte tesuturile;

• intărzie Imbătrănira;

• Ajută la respiratia celulară;

• Favorizează absorbtia oxigenului la nivel ul celulelor;

• Apără contra maladiilor;

• Produce hemoglobină;

Combate anemia şi contribuie la fixarea calciului.

Cum se aplică frunzele de varză? Se folosesc frunze de varză verzi. Se zdrobesc şi se aplică pe zona afectată cu partea exterioară a verzei. Se pun calde, presăndu-se cu cu o sticlă caldă. Se aplică extern pentru tratarea următoarelor afectiuni:

— I nflamatii oculare, mutenie, surditate;

—Vărsat de vănt, pojar, urticarie, scarlatină, sifilis;

—Astm, guturai, bronşită, boli febrile, malarie, tifos;

— Migrene, cefalee, epilepsie, isterie;

—Zona zoster, băşici, acnee, eczeme, plăgi, afectiuni eruptive;

—Arsuri, răni, muşcături de şarpe, cangrenă;

—Fracturi, entorse, luxatii, nevralgii, reumatism, gută, paralizii;

—Afectiuni intestinale, ulcer, alcool ism, diabet, hemoroizi;

Majoritatea bolilor mentionate aici au drept cauză anumite toxine, pe care varza le elimină cu precizie prin piele, prin procesul care se numeşte depuratie cutanată.

Tratamente cu varză pentru diferite boli.

• Astm — se aplică pe piept şi pe regiunea superioară a abdomenului comprese de căte 4 frunze mari de varză, dimineata şi seara.

• Ameteală, cefalee, tensiuni nervoase, irascibilitate — se înfăşoară picioarele cu cu frunze de varză, compresele se schimbă dimineata şi seara.

• Tulburări gastrice şi intestinale—se aplică comprese cu varză pe abdomen.

• Ulcere gastrice—în acest caz se poate bea suc de varză. -Cancer—frunzele de varză uşurează durerile, micşorează supuratia şi combate mirosul neplăcut -Cută, reumatism, fracturi, inflamatii oculare—se aplică comprese calde cu frunză de varză.

• Menoragii — se pun comprese pe abdomen şi pe regiunea rinichilor pentru calmarea dureri lor şi reglarea menstruatiel. Tratamentul se face căteva luni.

• Paral izii ale extremitătilor—se infăşoară întreaga extremitate în frunze de varză.

• Arsuri — compresele cu varză apl icate pe locul afectat atenuează durerile, împiedică formarea băşicilor şi ajută la cicatrizarea curată a rănilor.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 23, 2016 07:17

Abonare stiri

loading...Save

Save