Combinatii de sucuri din fructe de care corpul are mare nevoie

g3oflo
By g3oflo ianuarie 25, 2016 19:51
loading...

Combinatii de sucuri din fructe de care corpul are mare nevoie

sucuri naturaleSucurile din fructe nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică, fiind bogate în vitamine și minerale, de care corpul are mare nevoie pentru o funcționare bună.

Însă, este important să știm cum să combinăm fructele, pentru a evita combinațiile nefaste pentru organism care pot provoca indigestie, balonare, reflux gastric etc.

Iată, așadar, cum poți să combini corect fructele pentru sucurile proaspete:

Sucuri din fructe dulci: prune, struguri, banane, cireșe dulci, pere dulci.

Sucuri din fructe sub-acide: mere, caise, fructe de pădure, mango, nectarine, papaya, piersici, pere.

Sucuri din fructe acide: mere acre, afine, grapefruit, struguri acri, lămâi, portocale, lime, ananas, prune acre, rodii, kiwi, căpșuni.

Astfel, fructele dulci se pot combina cu cele sub-acide, dar nu și cu cele acide. De asemenea, fructele acide pot fi combinate doar cu cele sub-acide pentru realizarea sucurilor.

Iată câteva dintre cele mai sănătoase combinații de sucuri din fructe!

Cele mai sănătoase combinații de sucuri din fructe – struguri verzi și mere

Printre cele mai sănătoase sucuri, extrem de bune mai ales în perioada sarcinii, sucul de struguri verzi și mere verzi este excelent pentru sănătatea celulelor sanguine și funcției musculare. De asemenea, îți oferă doza necesară zilnică de vitamina K – foarte importantă pentru sânge și sănătatea oaselor.

Cele mai sănătoase combinații de sucuri din fructe – mere, pere și cireșe

Dacă vrei o piele tânără și de invidiat, trebuie să știi că printre cele mai sănătoase sucuri bogate în vitaminele A, B, C și E, combustibili necesari pentru menținerea unui ten superb, este sucul de mere, pere și cireșe. Este bun și pentru întărirea oaselor.

Cele mai sănătoase combinații de sucuri din fructe – afine, căpșuni și mango

Un alt suc pe care trebuie să îl încerci, printre cele mai sănătoase în diete, fiind antioxidantul suprem, este sucul din afine, căpșuni și mango. Îți oferă energia de care ai nevoie atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus.

Cele mai sănătoase combinații de sucuri din fructe – grapefruit, portocale și kiwi

Dacă vrei un suc care să îndepărteze răcelile și să ajute la stimularea imunității în anotimpul rece, printre cele mai sănătoase sucuri antirăceală este sucul de grapefruit, portocale și kiwi. Având un conținut bogat de vitamina C, aceste fructe combinate sunt excelente pentru combaterea gripelor.

Cele mai sănătoase combinații de sucuri din fructe – kiwi, banane și ananas

Pentru zilele în care ai nevoie de un plus de energie (sau dimpotrivă, îți lipsește energia) sau mergi la sala de sport, este recomandat sucul realizat din combinația de banane, kiwi și ananas. Oricând poți adăuga și sfecla roșie, protejează ficatul și este o sursă bogată în nitrați naturali, care asigură buna circulație a sângelui la creier, inimă și mușchi.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 25, 2016 19:51

Abonare stiri

loading...Save

Save