Cele mai bune leacuri in caz de dureri reumatice

g3oflo
By g3oflo februarie 9, 2016 14:39
loading...

Story Highlights

  • Cele mai bune leacuri in caz de dureri reumatice

Related Articles

dureri spateCele mai bune leacuri in caz de dureri reumatice

Când durerille reumatice nu îţi dau pace, poţi să apelezi şi la remedii din natură pentru calmarea acestora. Iată care sunt leacurile care dau cele mai bune rezultate!

Tinctură de ardei iute

Fiind un bun antiinflamator, ardeiul iute este un remediu antireumatic foarte eficient. Poţi prepara o tinctură, din patru-cinci ardei iuţi, pe care îi tai mărunt, apoi îi pui într-un borcan.

Torni o cană cu apă şi 50 de ml de alcool de 70 de grade. Laşi la macerat 10 zile, într-un loc întunecos, apoi strecori. Înmoi un tifon în tinctură şi aplici pe zona dureroasă, în fiecare seară, timp de o lună. Laşi să acţioneze 20 de minute.

Infuzie de scoarţă de salcie albă

Pentru a calma durerile reumatice, aliat de nădejde îţi este scoarţa de salcie albă. Are proprietăţi antiinflamatoare, datorită salicilinei, substanţă cunoscută şi drept aspirină naturală.

Prepari o infuzie dintr-o linguriţă de scoarţă de salcie albă uscată, peste care torni 200 ml de apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute, după care o bei simplă sau îndulcită cu miere.

Remediul se administrează de două ori pe zi.  Poţi apela şi la extractul de salcie albă, care se găseşte în magazinele cu produse naturiste. Dizolvi aproximativ 50 de picături în puţină apă şi iei de două-trei ori pe zi, în cure de 1-2 luni.

Geluri cu extract de gheara- diavolului

Unul dintre cele mai puternice remedii contra reumatismului este gheara-diavolului, o plantă originară din Africa de Sud. Nu numai că reduce durerea, dar îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor, datorită celor două substanţe active pe care le conţine, beta-sitosterol şi harpagoside.

Nu este recomandată celor care suferă de ulcer gastric sau duodenal, nici femeilor însărcinate şi celor care alăpteză. Iei câte două capsule de două ori pe zi. De asemenea, sunt benefice şi gelurile pe bază de gheara-diavolului, cu care masezi zonele dureroase, de 2 ori pe zi.

Infuzia de cimbru

Infuzia de cimbru este recomandată celor care suferă de artrită. Peste o linguriţă de plantă uscată, torni o cană cu apă fierbinte. Laşi să se răcească, apoi bei.

Ţii cura o lună de zile, timp în care consumi câte două căni de infuzie, zilnic. De asemenea, poţi apela şi la decoctul de cimbru. Fierbi trei linguri de plantă la cană cu apă, apoi torni în cada cu apă caldă. Faci baia fierbinte, aproximativ 20 de minute.

g3oflo
By g3oflo februarie 9, 2016 14:39

Abonare stiri

loading...Save

Save