Cel mai mare animal de pe Terra avea 70 de tone

g3oflo
By g3oflo august 10, 2017 21:33
loading...

Story Highlights

  • Cel mai mare animal de pe Terra avea 70 de tone

Related Articles

Cel mai mare animal de pe Terra avea 70 de tone

Un titanozaur de 70 de tone a fost oficial stabilit ca cel mai mare animal terestru care a trăit vreodată pe Pământ. Acest animal ierbivor gigantic, care a trăit pe planeta noastră în urmă cu aproximativ 100 de milioane de ani, când temperaturile globale erau mult mai mari decât sunt astăzi, a fost atât de mare şi de greu încat cântărea cât 12 elefanţi asiatici şi măsura 37 de metri de la cap până la coadă.

Rămășițele sale au fost descoperite în 2012, în Patagonia, Argentina. Proprietarul fermei unde a avut loc descoperirea, Oscar Mayo, și-a dat seama rapid că e vorba de o specie de dinozauri și a invitat o echipă de paleontologi să vină să le examineze. A fost nevoie de 18 luni pentru ca fosilele să fie extrase din situl arheologic.

În total au fost descoperite fosilele a șase titanozauri, dar niciunul din ei nu era dezvoltat complet, acest lucru sugerând că ar putea exista și alte specimene mult mai mari, care așteaptă să fie descoperite.

“Nu există nicio îndoială că Titanozaurul atinge limita superioară a dimensiunii corpului și va fi interesant să vedem ce adaptări s-a dezvoltat în corpul său pentru a face față tuturor presiunilor care au fost cu atât de mari”, a declarat paleontologul Stephen Poropat.

g3oflo
By g3oflo august 10, 2017 21:33

Abonare stiri

loading...Save

Save