Ceaiuri cu miere recomandate pentru raguseala

g3oflo
By g3oflo februarie 13, 2016 19:39
loading...

raguseala ceaiCeaiuri cu miere recomandate pentru raguseala

Când te doare gâtul, tușești și vorbești răgușit, e semn că suferi de laringită. Este o inflamație a mucoasei laringiene, superficială la adult, ceva mai serioasă la copii.

Răgușeala apare ca urmare a variațiilor bruște de tempreatură, a amigdalelor inflamate sau a sinusurilor inflamate. Tutunul și alcoolul sunt factori care o agreavează. La copii, laringita apare ca urmare a infecțiilor acute respiratorii, de natură virală sau bacteriană.
Ceai de lumânărică cu miere de cimbru

Lumânărica are în componență un mucilagiu care calmează țesuturile iritate. Folosește 1-2 lingurițe de plantă ucată la o jumătate de cană cu apă clocotită, lasă 10 minute la infuzat. Strecoară, bea 1-2 cești pe zi. Poți îndulci ceaiul călduț cu miere de cimbru, cu efect dezinfectant și antiinflamator, având drept efect alinarea gâtului iritat.
Ceai de arnică cu miere de eucalipt

Pune o linguriță de flori uscate de arnică la o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzat 15 minute. Strecoară și fă gargară de 4 ori pe zi, după mesele principale. Poți înduci lichidul călduț cu miere de eucalipt, care ameliorează durerile în gât și simptomele neplăcute ale afecțiunilor respiratorii.
Ceai de micsancră sălbatică cu miere de pin

Prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze uscate de micsandră sălbatică la o cană cu apă fierbinte, lasă 15 minute. Bea lichidul călduț, câte o cană de 3 ori pe zi, după mesele principale, până scapi de răgușeală. Poți îndulci cu miere de pin, care dezinfectează căile respiratorii.

g3oflo
By g3oflo februarie 13, 2016 19:39

Abonare stiri

loading...Save

Save