Ceaiul verde este mai recomandat decat cafeaua

g3oflo
By g3oflo august 23, 2016 20:59
loading...

Story Highlights

  • Ceaiul verde este mai recomandat decat cafeaua

Related Articles

ceai verde

Ceaiul verde este mai recomandat decat cafeaua

Primul lucru pe care-l facem când ne trezim sau când ajungem la birou este să ne pregătim o cană cu cafea. Dar știm că, băută în exces, cafeaua ne poate afecta starea de sănătate în mai multe moduri.

În primul rând, ne afectează calitatea somnului, dar și nivelul de energie. De aceea, atunci când simți că nu te mai poți concentra, primul lucru care-ți vine în minte este să bei o altă ceașcă de cafea. Și, mai multă cafea doar cauzează nervozitate și neliniște. Atunci, de ce să nu alegi o opțiune mai sănătoasă? Una dintre ele este ceaiul verde, care este o alternativă excelentă și care oferă foarte multe beneficii asupra organismului.

Iată care sunt cele mai bune beneficii pe care le are ceaiul verde asupra sănătății:

Stimulează activitatea creierului

Compusul prezent în ceai, cunoscut sub numele de L-tenanină stimulează activitatea creierului. Vei fi în măsură să te concentrezi mai bine la tot ceea ce faci după ce vei bea o cană de ceai verde.

Îmbunătățește starea de spirit

Ceaiul verde este cunoscut ca băutura care ajută la îmbunătățirea stării de spirit. În plus, este considerat afrodisiac.

Menține creierul activ

Probabil te gândești că cea care menține creierul activ este cafeaua.Dar, trebuie să știi că la fel de activ îl păstrează și ceaiul verde.

Previne dezvoltarea celulelor canceroase

Ceaiul verde conține proprietăți antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi, fiind cei care pot duce la dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Previne dezvoltarea Alzheimerului

Băut în mod regulat, ceaiul verde previne dezvoltarea bolii Alzheimer. În plus, catechinele din ceai protejează neuronii.

Menține sub control zahărul din sânge

Ceaiul verde stimulează producția de insulină din corp, de aceea, este recomandat persoanelor care suferă de diabet. În plus, menține nivelul normal al zahărului din sânge.

Te ajută să slăbești

Ceaiul verde băut în mod regulat poate stimula metabolismul și, astfel, slăbești foarte ușor. În plus, ceaiul poate fi băut și seara, pe când cafeaua nu este recomandată.

g3oflo
By g3oflo august 23, 2016 20:59

Abonare stiri

loading...Save

Save