Ceaiul mate stimuleaza digestia si ajuta la slabit

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:57
loading...

Story Highlights

  • Ceaiul mate stimuleaza digestia si ajuta la slabit

Related Articles

Ceaiul mate stimuleaza digestia si ajuta la slabit

Ceaiul mate se prepară punând peste frunzele de ceai apă fierbinte. Trebuie evitată apa clocotită deoarece gustul va deveni amărui. Efectul acestui ceai este unul revigorant, asemănător celui de cafea.

Preparată fiind din Yerba mate, ceaiul cu același nume este o băutură tradițională în multe țări din America de Sud, având diverse beneficii pentru cei care îl consumă în mod regulat. Se obține din frunzele și tulpinile unui arbore nativ din pădurile subtropicale din Paraguay, Brazilia și Argentina.

Din anul 1964, când Institutul Pasteur din Franța i-a studiat componența, ceaiul a devenit cunoscut ca fiind plin de vitamine și minerale benefice organismului uman.

Antioxidant și depurativ

O infuzie nutritivă, comparată în mod frecvent cu ceaiul verde, deoarece are compuși similari, dar care s-a dovedit a fi mult mai nutritivă decât acesta, fiind în egală măsură o băutură stimulentă, bogată în nutrimenți.

Este bogat în vitamine precum vitamina A, vitamina C, E și vitamine din complexul B, conține calciu, fier, mangan, potasiu, magneziu, fosfor și zinc. Datorită compușilor antioxidanți, precum polifenoli, tanini și flavonoli acesta oferă un puternic efect depurativ și protejează vasele de sânge.

Stimulează digestia și ajută la slăbit

Stimulează producerea bilei și a acidului gastric care favorizează o bună digestie. Totodată, acest ceai are efect benefic și asupra tranzitului intestinal, ajutând la eliminarea toxinelor, a rezidurilor și la purificarea întregului organism. Datorită faptului că oferă o senzație de sațietate ajută la controlul greutății corporale, favorizând pierderea surplusului de kilograme în cazul în care apelezi la o dietă echilibrată și sport efectuat constant.

Întărește sistemul imunitar

Are o contribuție deosebită la îmbunătățirea metabolismului carbohidraților și grăsimilor, fapt care conferă un randament fizic mai bun. Consumat cu regularitate poate reduce timpul de recuperare după diverse afecțiuni, calmează durerile musculare după un antrenament fizic intens și previne acumularea acidului lactic în mușchi.

Protejează organismul de posibile boli și accelerează recuperarea după o infecție avută.

Contraindicații

Ca orice alt produs care conține cofeină, ceaiul mate este contraindicat femeilor gravide, cât și persoanelor care suferă de hiperaciditate gastrică, deoarece stimulează creșterea acidului gastric.

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:57

Abonare stiri

loading...Save

Save