Ceaiul de musetel recomandat pentru insomnie

g3oflo
By g3oflo decembrie 23, 2016 03:04
loading...

Story Highlights

  • Ceaiul de musetel recomandat pentru insomnie

Related Articles

Ceaiul de musetel recomandat pentru insomnie

Iarna este perioada în care se bea mai mult ceaiuri de plante pentru efectele pozitive pe care le au asupra sănătății. De aceea, ceaiul de mușețel este o alegere foarte bună pentru persoanele care se confruntă cu dureri de stomac, dar și alte afecțiuni.

Atât florile proaspete de mușețel, cât și cele uscate au fost folosite de secole pentru a face ceai, dar și pentru a vindeca o serie de probleme de sănătate. Componenta activă din mușețel este cunoscut sub numele de bisabolol, care are proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și de calmare. Această plantă are efecte, de asemenea, antispastice, antidiareice și anticoagulante.
Ceaiul de mușețel: beneficii medicinale și de frumusețe

Ceaiul de mușețel: Tratează durerea de stomac

Mușețelul este o plantă bogată în uleiuri esențiale, care sunt perfecte pentru sistemul digestiv. Fie că este vorba despre diaree, crampe abdominale, balonare sau greață, ceaiul te va ajuta foarte mult. În plus, dacă suferi de dureri de stomac, bea două sau trei cești cu ceai în fiecare zi, pentru a păstra sistemul digestiv sănătos și puternic.
Ceaiul de mușețel: Calmează crampele menstruale

Ceaiul de mușețel este perfect pentru acea perioadă din lună când femeile se confruntă cu crampele menstruale. O ceașcă de ceai ajută la relaxarea mușchilor uterului și are efect calmant asupra durerii și crampelor din timpul menstruației.
Ceaiul de mușețel: Perfect pentru cine suferă de insomnie

Dacă te confrunți cu tulburări ale somnului, bea o cană cu ceai de mușețel cu o oră înainte de a adormi. Aceasta va ajuta la relaxarea mușchilor, deoarece are proprietăți antiinflamatorii.
Ceaiul de mușețel: Combate durerea de cap

Chiar dacă te confrunți cu dureri de cap sau migrene, ceaiul de mușețel este remediul cel mai eficient. Pentru că are proprietăți antiinflamatorii și antispasmatice, ajută la tratarea durerilor. Așadar, bea în fiecare zi câte trei sau patru cești cu ceai de mușețel.
Ceaiul de mușețel: menține pielea sănătoasă

Mușețelul este o bună sursă de antioxidanți, care ajută la combaterea daunelor produse de radicalii liberi asupra celulelor pielii în organism. De asemenea, ceaiul de mușețel este eficient în eliminarea bacterilor, prevenind astfel acneea și alte probleme ale pielii.
Rețeta ceaiului de mușețel:

La o cană cu apă fierbinte se pune o lingură de flori de mușețel uscate.O acoperi cu o farfurie și o lași 15 minute pentru a face infuzie, apoi se strecoară. Adaugi puțină miere și poate fi băut. Este recomandat să fie cald.

g3oflo
By g3oflo decembrie 23, 2016 03:04

Abonare stiri

loading...Save

Save