Ceaiul cu arome rafinate care detoxifica organismul

g3oflo
By g3oflo ianuarie 25, 2016 06:29
loading...

Ceaiul cu arome rafinate care detoxifica organismul

ceai aromeGhimbirul, scorțișoara și cuișoarele au fiecare în parte beneficii recunoscute pentru sănătate. Însă, când acestea acționează în combinație, beneficiile lor sunt fabuloase mergând mult mai departe de plăcerea gustului și de aroma irezistibilă. Cel mai eficient mod de a însuma proprietățile valoroase ale acestor condimente este prepararea unui ceai aromat, menit să îți trezească simțurile.

Ghimbirul este unul dintre cele mai apreciate remedii pentru sănătate. Ceea ce îi dă un plus de valoare este substanța pe care acesta o conține, numită gingerol. Structura chimică și efectul gingerolului sunt asemănătoare aspirinei. Asta înseamnă că ghimbirul impiedică acumularea de trombocite, reducând riscul unui blocaj al vaselor de sânge și riscul de apariție al arterosclerozei. În plus gingerolul acționează și asupra sistemului digestiv, ameliorând durerile, crampele intestinale și senzația de greață.

Foarte cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar. Acest condiment parfumat ajută totodată în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite.

Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, un ulei volatil cu proprietăţi antioxidante si antiinflamatoare. Acestea au în componența lor flavonoizi precum camferol şi ramnetin, care contribuie la reducerea nivelul de „colesterol rău” (LDL) și previn bolile cardiovasculare.

Ceaiul preparat din amestecul de ghimbir, cuișoare și scorțișoară accelerează metabolismul, stimulează arderea grăsimilor, elimină toxinele din organism și grăbește astfel procesul de slăbire. În plus, această licoare magică are proprietăți antivirale cu efecte de calmare a simptomelor de răceală și gripă: dureri în gât, congestie nazală.

Ceaiul de ghimbir, scorțișoară și cuișoare are un gust intens, ușor dulceag datorită scorțișoarei și ușor înțepător datorită ghimbirului. Dacă nu îl consumi ca parte a unei cure de slăbire, poți adăuga o lingură de miere, pentru un gust mai plăcut.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile acestei combinații miraculoase:

1. Ajută digestia și stimulează absorbția nutrienților
2. Accelerează metabolismul și este eficient în curele de slăbire
3. Întărește sistemul imunitar, prevenind răcelile și gripele
4. Reduce nivelul glicemiei, fiind recomandat pacienților cu diabet
5. Calmează crampele abdominale și ameliorează problemele digestive, cum este balonarea, flatulența sau colita de putrefacție
6. Reduce nivelul de „colesterol rău” (LDL) și previne bolile cardiovasculare
7. Detoxifiază organismul, eliminând cu succes toxinele
8. Combate infecțiile, inflamațiile și formarea cheagurilor de sânge
9. Îmbunătătește capacitatea de concentrare

Iată cum se prepară acest ceai, pentru a profita la maxim de toate substanțele active benefice din cele trei ingrediente:

Curăță o bucată de ghimbir de aproximativ 5 cm în lungime, tai-o în feliuțe și pune-o într-o cratiță. Adaugă 2-3 batoane de scorțișoară, jumătate de lingură de cuişoare proaspăt mărunţite și un litru de apă și lasă-le la fiert la foc foarte mic pentru aproximativ 40 de minute. Strecoară și consumă ceaiul fierbinte sau rece, câte 2-3 căni pe zi.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 25, 2016 06:29

Abonare stiri

loading...Save

Save