Ce te ajuta sa ai o memorie mai buna

g3oflo
By g3oflo ianuarie 4, 2016 13:07
loading...

Ce te ajuta sa ai o memorie mai buna

memorieInhalarea mirosului de rozmarin ajută la îmbunătățirea abilității de a ne aduce aminte de evenimente din trecut, arată rezultatele celui mai recent studiu în domeniu.

Mai mult, specialiștii sunt de părere că mirosul specific acestui condiment ne ajută și să reținem mai ușor lucrurile pe care trebuie să le facem în viitor.

Explicația cercetătorilor este una simplă: una dintre substanțele care se găsește în plantă și care îi dă mirosul distinct, cunoscută sub numele de 1,8-cineole, favorizează apariția compușilor la nivel cerebral, compuși care îmbunătățesc memoria persoanei.

În cadrul cercetării, o parte dintre voluntari au fost supuși la mai multe teste de memorie în timp ce stăteau într-o cameră în care folosit ca odorizant ulei esențial de rozmarin.

În același timp, cel de-al doilea grup de participanți a completat testele de memorie în altă încăpere, una în care s-a folosit ulei esențial de lavandă. Iar ultima echipă de voluntari a completat testele de memorie într-o cameră cu aer curat, fără să se folosească odorinzante.

Astfel, rezultatele obținute au arătat că dintre participanți, cei din primul grup au obținut cele mai bune rezultate de testele de memorie.

„Mirosul specific rozmarinului s-a dovedit a fi un bun ajutor atunci când vrem să ne amintim informații din trecut. La fel ca și cititul și exercițiile de tip rebus, folosirea diferitelor arome poate ajuta la îmbunătățirea memorie“, a afirmat Mark Moss, profesor de Psihologie în cadrul Universității Northumbria din Marea Britanie.

Specialiștii sunt de părere că mirosul specific rozmarinului ajută pe termen lung și la menținerea tinereții creierului.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 4, 2016 13:07

Abonare stiri

loading...Save

Save