Ce spune limba despre sanatatea ta, aspectul limbii

g3oflo
By g3oflo decembrie 10, 2016 11:53
loading...

Story Highlights

  • Ce spune limba despre sanatatea ta, aspectul limbii

Related Articles

Ce spune limba despre sanatatea ta, aspectul limbii

Potrivit medicinei ayurveda, aspectul limbii reprezinta o harta a sanatatii interne. In viziunea moderna, limba este una dintre primele parti ale tractului gastro-intestinal care poate fi vazuta.

 

Limba este cunoscuta si ca vlastarul inimii si este direct conectata la sistemul cardiovascular. Dupa un studiu realizat in China, care a descoperit schimbarile semnificative la nivelul limbii la 12.000 de pacienti cu cancer, cercetatorii americani de la Institutul de Cancer din Pittsburg inregistreaza imaginile computerizate ale limbilor pacientilor, pentru a observa corelatiile dintre cancer si aspectul limbii.

 

Un alt studiu efectuat pentru obezitatea la adulti a aratat ca persoanele care au apnee obstructiva in somn au limba semnificativ mai mare si o cantitate mai mare de grasime pe ea. Apneea obstructiva in somn este o afectiune care cauzeaza pauze repetate ale respiratiei in timpul somnului. Autorii studiului sugereaza faptul ca grasimea in exces poate deranja muschii care prind limba de os. Grasimea poate impiedica muschii sa tina limba departe de caile respiratorii. De aceea, o limba cu un exces de grasime poate sa blocheze caile respiratorii in timpul somnului.

 

Atunci cand ai o limba incarcata, cu o pelicula vizibila, inseamna ca nu digeri alimentele foarte bine, iar bacteriile intestinale rele sunt lasate sa se inmulteasca. Ficatul este responsabilul pentru digerarea grasimilor. Daca ai probleme cu ficatul sau vezica biliara, este posibil ca o limba incarcata sa-ti indice acest lucru.

 

Limba incarcata in combinatie cu o respiratie urat mirositoare poate indica faptul ca stomacul nu produce suficient acid clorhidric.

 

Iar organismul tau nu poate digera alimente bogate in proteine, precum carne, fructe de mare si oua. Aceste alimente pot sta in stomac prea mult timp, provocandu-ti balonare.

 

In timpul racelilor sau gripei, orice persoana are aspectul limbii incarcat. Acest lucru este valabil si pentru fumatori, persoanele deshidratate si cei cu probleme cronice ale sinusurilor.

 

Ar trebui sa aiba o culoare uniforma roz si o forma ovala. Nu ar trebui sa fie nici prea groasa, nici prea subtire, si sa aiba o latime uniforma. Limba unei persoane sanatoase este puternica, nu flasca sau rigida. Nu are pete rosii sau lucioase, taieturi adanci sau bucati dezgolite. Nu este prea uscata, nici prea umeda. Venele din partea inferioara a limbii nu ar trebui sa fie dilatate. In cazul in care limba ta arata ca o harta a lumii, nu te ingrijora. Unele persoane au limbi geografice, care indica anumite semne ereditare, dar nu reprezinta o problema.
g3oflo
By g3oflo decembrie 10, 2016 11:53

Abonare stiri

loading...Save

Save