Ce se ascunde in camera secreta din marea piramida?

g3oflo
By g3oflo august 6, 2017 12:55
loading...

Story Highlights

  • Ce se ascunde in camera secreta din marea piramida?

Related Articles

Ce se ascunde in camera secreta din marea piramida?

De la piramidele din Gizeh și până la mormintele din Luxor, monumentele antice ale Egiptului păstrează și în ziua de astăzi numeroase secrete.

O ipoteză șocantă, care sugerează că sub Piramida lui Khufu există o cameră secretă, a pus bazele unui proiect de excepție. Intitulat ScanPyramids, proiectul în cauză dorește să scaneze întreaga piramidă pentru a face lumină cu privire la această ipoteză.

Piramida Khufu sau Marea Piramidă a fost timp de peste 4000 de ani cea mai înaltă construcție de pe Terra. Avea, la început, 146 m (azi 138 m) înălțime, latura de 227 m și cuprinde 2.521.000 m cubi de piatră. Fețele piramidei erau placate cu plăci șlefuite din calcar. A fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia.

Proiectul de scanare al Marii Piramide este unul extrem de interesant, iar specialiștii se așteaptă să descopere această cameră secretă.

”Știm cu siguranță că există o cameră secretă. CU ajutorul tehnologiei de care dispunem, încercăm să aflăm unde este.”, susține Mehdi Tayoubi, președintele proiectului.

Această certitudine s-a născut în urma descoperirii unei anomalii, chiar sub Marea Piramidă. În acest fel, specialiștii și-au dat seama că acolo este vorba despre o cameră sau chiar un tunel, în care există numeroase artefacte prețioase.
Alte descoperiri din Marea Piramidă

n anul 2000, a fost scanată o parte a Marii Piramide și s-a descoperit un culoar secret care leagă această cameră cu o alta secretă. În mod cu totul inexplicabil, regina a fost înhumată în interiorul unei piramide mai mici, care se află în apropierea Marii Piramide.

Cercetătorii nu au înțeles de ce Kheops a ordonat construirea unui sistem complex de culoare și camere secrete. Piramida a fost construită pentru a adăposti sarcofagul lui Kheops. În anul 621, atunci când arabii au cucerit Egiptul, au deschis sarcofagul din interiorul piramidei și au descoperit că era gol, iar sigilul de la intrare era intact.

Dacă Kheops a fost depus în sarcofag, cum a dispărut corpul faraonului? Când arabii au intrat în interiorul piramidei au fost uimiți de faptul că blocurile de piatră se îmbină atât de bine încât nu poți strecura o coală de hârtie între ele. Sarcofagul este cu numai un centimetru mai mic decât intrarea în cameră. Piramida este un munte artificial cu o înălțime de 140 de metri și în care sarcofagul este gol.

g3oflo
By g3oflo august 6, 2017 12:55

Abonare stiri

loading...Save

Save