Ce proprietati terapeutice are castravetele?

g3oflo
By g3oflo martie 23, 2016 19:31
loading...

castravetiCe proprietati terapeutice are castravetele?

Castravetele nu este numai o legumă care nu lipseşte aproape din nicio salată. Această legumă este folosită şi în medicina tradiţională datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra organismului.

Ar trebui să învăţăm mai multe despre alimentele din frigiderul nostru şi să le consumăm pe cele care ne pot ajuta să rămânem sănătoşi. Astăzi, haideţi să aflăm ce proprietăţi terapeutice are castravetele:

Conţine numeroase vitamine, acid folic şi săruri minerale

Castravetele provine din India, fiind cultivat de cel puțin 3.000 de ani, în Asia de vest. În Europa, a ajuns în timpul Imperiului Roman. La noi, această legumă este cultivată de peste 2.500 de ani, fiind folosită și în tratamente naturiste, datorită proprietăților sale curative.

Castraveţii conţin  vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, enzime care îmbunătăţesc digestia, la care se adaugă un conţinut ridicat de calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu si fier.

Reduc riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer

De asemenea, aceste legume conțin secoisolariciresinol, lariciresinol și pinoresinol, compuși care reduc riscul apariției mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, la sân sau de prostată.

În plus, enzimele şi fibrele conţinute de coaja castravetelui ajută la buna funcţionare a digestiei şi ajută la procesele metabolice hepatice.
Pe de altă parte, această legumă este o sursă foarte bună de apă. Peste 90% din conţinutul unui castravete conţine apă. Din acest motiv, castravetele hidratează şi detoxifică organismul.

Previne bolile de rinichi

Această legumă este utilă şi în prevenirea, dar şi în tratarea bolilor de rinichi, în special pentru litiaza renală (nisip sau pietre la rinichi).
Castravetii au o actiune alcalina, datorita substantelor minerale, si neutralizeaza aciditatea gastrastica, ceea ce inseamna ca amelioreaza ulcerul gastric.

Totodată, această legumă ne poate ajuta să scăpăm şi de cearcăne. Pentru acest lucru, trebuie să procedezi în acest mod: taie rondele un castravete, bagă feliile la frigider pentru câteva ore. Apoi, pune-le pe ochi şi lasă-le 15 minute să acţioneze.

g3oflo
By g3oflo martie 23, 2016 19:31

Abonare stiri

loading...Save

Save