Ce plante sa consumam in Postul Pastelui

g3oflo
By g3oflo aprilie 5, 2016 08:07
loading...

Story Highlights

  • Ce plante sa consumam in Postul Pastelui

Related Articles

post

Ce plante sa consumam in Postul Pastelui

Postul Paştelui este şi o bună perioadă în care să scapi de toxinele acumulate în timpul iernii. De ajutor sunt plantele care pot intensifica efectul de detoxifiere al organismului.

În această zi, se consumă:

– dimineaţa – un suc din ridiche neagră (150 g), un morcov, păstârnac şi pătrunjel, câte 200 g.

– prânz – supă-cremă de varză albă, care se prepară astfel: la 1 1/2 l de apă se adaugă 500 g de varză albă, un fir de praz, un morcov, un pătrunjel, o ţelină mică, o lingură de ulei; se pasează, se dă la rece şi se serveşte cu leuştean şi cu pătrunjel verde tocate mărunt sau cu piure de spanac cu ciuperci şi usturoi pisat.

– seara – salată de andive cu praz.

În această zi, poţi bea apă plată (cel puţin 2 litri) şi ceai din următorul amestec de plante: gălbenele, rostopască, frunze de zmeur şi coada-calului.

La 250 ml de apă, se adaugă o lingură din amestecul de mai sus. Infuziile din păpădie, cicoare, ceai verde şi soc, în orice combinaţie, descongestionează ficatul, măresc rezistenţa organismului şi îi redau tonusul.

SUCUL DE MERE face bine rinichilor

Zilnic, trebuie să consumăm cel puţin 2 litri de lichide, pentru ca rinichii să funcţioneze normal. Putem urma şi cure cu fructe care au efect de purificare.

Timp de trei zile, se beau dimineaţa sucuri din mere, minimum 200 ml, după care se prepară un ceai din următorul amestec: muşeţel, coada-şoricelului, coada-calului, urzică şi strugurii-ursului, în părţi egale. Se beau patru căni pe zi, la o oră după sucul de mere. Cura se efectuează în timpul postului.

Măceşele curăţă vasele de sânge

Următoarea etapă în procesul de detoxifiere este rezervată vaselor de sânge şi celor limfatice. De patru ori pe lună, consumă decoct de măceşe, care se prepară astfel: adaugă 2 linguriţe de fructe zdrobite în 500 ml de apă şi lasă să fiarbă timp de un minut, după care se lasă să se răcească aproximativ 15 minute.

Strecoară apoi şi bea decoctul de măceşe în prima jumătate a zilei.

Alimentaţia excesivă, lipsa de mişcare, consumul de alcool, tutunul şi diverşi agenţi patogeni reprezintă cauzele cele mai frecvente ale acumulării de toxine în organism. Toxinele depozitate în ţesuturi pot deveni factori care vor bloca funcţionarea organelor, ducând la declanşarea rapidă a bolilor.

Primele semne de intoxicare sunt: oboseala, dificultăţile de concentrare, insomniile, infecţiile, migrenele, depunerile de grăsime, valorile crescute ale colesterolului, ale lipidelor, ale acidului uric. Acesta este momentul să acţionăm pentru a ne ajuta organele care realizează dezintoxicarea, pentru a evita agravarea simptomelor şi declanşarea problemelor de sănătate.

g3oflo
By g3oflo aprilie 5, 2016 08:07

Abonare stiri

loading...Save

Save