Ce alimente previn boala Alzheimer

g3oflo
By g3oflo februarie 17, 2016 16:47
loading...

Story Highlights

  • Ce alimente previn boala Alzheimer

Related Articles

alzheimer_creierCe alimente previn boala Alzheimer

1. Pestele
Numeroase studii au evidentiat efectele benefice ale consumului de peste asupra creierului. Cambula (halibutul), somonul si ansoa contin antioxidanti, au rol antiinflamator si un studiu amplu tocmai a demonstrat ca scad riscul de Alzheimer. Sunt bogati in Omega-3, se recomanda a fi consumati de 2 ori pe saptamana, la gratar sau cuptor. Prajindu-i, nu obtinem rezultate.
2. Cartofi
Ii consideram mereu alimente cu indicele glicemic ridicat. Conform studiilor recente, cartofii contin antioxidanti puternici si ajuta creireul, scazand stresul oxidativ, care distruge celulele nervoase. Dar pentru asta nu ii prajiti si nici nu ii gatiti prea mult. De asemenea, consumati-i cu coaja.

3. Usturoiul
Consumat in cantitati mari, scade tensiunea arteriala si colesterolul, dar face mai mult. Cercetatorii de la mai multe universitati au ajuns la concluzia ca extractul de usturoi contracareaza dezvoltarea bolii Alzheimer prin imbunatatirea circulatiei si reducerea inflamatiei.

4. Curry
Condimentele au si ele un rol deosebit in prevenire, cu precadere amestecul de condimente curry. In India, rata bolii e mult mai mica decat in alte parti ale lumii tocmai datorita acestui amestec. Conform studiilor, mancarea indiana determina rezultate mai bune la testele de memorie.

Si mai important, conform cercetatorilor, curcumina are proprietati antioxidante si antiiflamatoare puternice. Distruge plachetele de amiloide care se formeaza pe creier.

Si alte condimente ajuta. Pastaile de vanilie, oregano, etc. contin antioxidanti puternici. De aceea, trebuie sa mancam mai condimentat pentru a ne proteja creierul (insa nu si mai sarat!).

5. Cafeaua
Consumata cu moderatie protejeaza creierul si reduce riscul de Alzheimer (1-2 cesti/ zi). Cafeina ar putea preveni acumularea plachetelor de amiloide din creier. Daca insa bem prea multa cafea, ne creste pulsul, devenim agitati si anxiosi si ne poate creste tensiunea arteriala. Daca nu va place cafeaua, beti ceai verde pentru ca el contine cofeina. Si ciocolata neagra ajuta.

g3oflo
By g3oflo februarie 17, 2016 16:47

Abonare stiri

loading...Save

Save