Casa aerisita cu ajutorul plantelor

g3oflo
By g3oflo decembrie 29, 2015 21:57
loading...

Casa aerisita cu ajutorul plantelor

ficusO casă bine aerisită este nu doar o casă în care te relaxezi, ci şi o casă în care te simţi bine, care te ajută să îţi menţii sănătatea. Iată trucurile la care să apelezi!

Un dezodorizant de încredere, bicarbonatul de sodiu

Pui un vas cu bicarbonat în frigider şi mirosul de mâncare va fi imediat absorbit. Este la fel de eficient şi dacă-l presari pe covor, îl laşi să acţioneze un sfert de oră, după care freci cu o perie înmuiată în apă caldă.

Un vas cu bicarbonat de sodiu poţi pune şi în baie, unde, de multe ori, se întâmplă să nu existe aerisire directă, ceea ce favorizează apariţia mirosului de mucegai. Dacă ai pisică, pune un recipient cu bicarbonat chiar lângă litiera ei.

Ficusul, contra substanţelor nocive

Unele plante de apartament au nu numai un rol decorativ, ci sunt adevărate filtre de aer.

Printre acestea, se numără arborele de cauciuc, aloe vera, azaleea, cactusul, planta păianjen şi ficusul împletit. Ficusul poate absorbi până la 271 de micrograme de substanţe chimice care poluează orice apartament, în special formaldehidele produse de lemn, hârtie şi fum de ţigară.

Cât despre planta păianjen, absoarbe în câteva zile 90% din substanţele nocive din fumul de ţigară.

Scorţişoara, pentru un aer proaspăt

Un aliat de nădejde în lupta cu mirosurile neplăcute din dormitor, din bucătărie sau din camera de zi este scorţişoara.

Nu trebuie decât să presari câte puţin din acest condiment într-un vas cu apă fiartă. În câteva minute, mireasma se va răspândi rapid în încăpere, reîmprospătând aerul.

Tot în aceeaşi apă mai poţi presăra şi câteva coji de portocală sau de lămâie. Totodată, un buchet de flori de levănţică sau de busuioc, presărate într-un colţ al camerei, vor face minuni, căci absorb mirosul de tutun.

Sfaturi de care să ţii cont

Setează la minim caloriferele sau alte surse alternative de încălzire pe care le foloseşti cu circa 15 minute înainte de a aerisi camera. De asemenea, după ce ai aerisit, e recomandat să mai aştepţi câteva minute înainte de a seta caloriferele din nou la maximum.

Foloseşte sisteme de ventilaţie, ventilatoare electrice sau umidificatoare de aer pentru a menţine o calitate bună a aerului în casă. Acestea se dovedesc foarte utile mai ales dacă ai probleme legate de condens sau mucegai.

g3oflo
By g3oflo decembrie 29, 2015 21:57

Abonare stiri

loading...Save

Save