Care sunt cele mai murdare fructe si legume

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:34
loading...

Care sunt cele mai murdare fructe si legume

Studiile realizate au ajuns la concluzia ca primele pe lista celor mai murdare fructe si legume sunt capsunele. Reziduurile de pesticide au crescut in ceea ce priveste capsunele, din cauza cererii de pe piata din afara sezonului. Urmatoarele pe aceasta lista sunt spanacul si nectarinele. Spanacul a avansat de la locul 8 la locul 2. Acesta contine reziduuri de permetrin, un insecticid care este utilizat pentru tratarea paduchilor si tantarilor. In doze mari, acesta poate provoca leziuni ale sistemului nervos. Mai jos, poti regasi lista cu produsele pe care ar trebui sa le eviti, mai ales daca ai un copil mic.

 

Cele mai murdare fructe si legume:

 

Capsune

 

Spanac

 

Nectarine

 

Mere

 

Piersici

 

Pere

 

Cirese

 

Struguri

 

Telina

 

Rosii

 

Ardei gras

 

Cartofi

 

Pana la urma, ce produse putem sa consumam, fara a ne face griji din cauza reziduurilor? Porumbul dulce se afla pe primul loc pe lista celor mai curate fructe si legume.

 

Cu toate ca porumbul si fructele de avocado nu prea au pesticide, deoarece acestea sunt protejate de exteriorul alimentelor, este important de stiut ca o cantitate mica de porumb dulce, papaya si dovleac este produsa din seminte modificate genetic. Cu alte cuvinte, incearca sa alegi mereu variantele organice.

 

Cele mai curate fructe si legume:

 

Porumb dulce

 

Avocado

 

Ananas

 

Varza

 

Ceapa

 

Papaya

 

Sparanghel

 

Mango

 

Vinete

 

Pepene galben

 

Kiwi

 

Conopida
g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:34

Abonare stiri

loading...Save

Save