Bea otet de mere in fiecare zi pentru a fi sanatos

g3oflo
By g3oflo ianuarie 5, 2016 13:54
loading...

Bea otet de mere in fiecare zi pentru a fi sanatos

otet de mereOțetul de mere este unul dintre cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, el fiind menționat pentru prima dată în tratatele de medicină ale egiptenilor.

Ce nutrienţi conţine?

Minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, sulfuri, cupru, fier, siliciu, fluor;

Vitamine: vitamina C, vitamina E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, betacaroten, vitamina P;

Acizi organici: acid acetic, acid propionic, acid lactic, aminoacizi, pectină.

Licoarea dulce acrișoară poate fi folosită atât intern cât și extern, fiind utilă în diferite afecțiuni: congestia sinusurilor, hipertensiune arterială, artrită şi colesterol ridicat. Este eficientă în detoxifierea organismului şi în lupta împotriva infecţiilor.

Totodată, oțetul de mere tratează un număr mare de boli de piele, datorită acțiunii sale astringente și tonice: acnee, arsuri solare, zona zoster, înţepături de insecte, mătreaţă, reacții alergice.

Iată, așadar, câteva motive ca să consumi oțet de mere mai des!

Elimină acneea, negii, dermatita și eczemele

Oțetul de mere are proprietăți uimitoare de eliminare a negilor, vindecă acneea și multe alte probleme ale pielii. Tot ce trebuie să faci este să tamponezi în mod regulat pielea cu o dischetă demachiantă înmuiată în oțet de mere și petele inestetice de pe piele se vor atenua.

De asemenea, pentru curăţarea tenului şi pentru întârzierea apariţiei ridurilor, se foloseşte un amestec din 3-5 ceşcuţe de apă la una de oţet. Oţetul de mere poate fi adăugat şi în apa de baie, ajutând la catifelarea pielii.

Restabilește pH-ul organismului

Oţetul de mere este un stimulent natural care curată şi restabileşte substanţe nutritive pentru organism, astfel încât organismul se poate vindecă.

Scade nivelul colesterolului și tensiunea arterială

Oţetul de mere poate fi un tratament natural pentru bolnavii de diabet, pentru că ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Conform unui studiu medical, bolnavii de diabet care au consumat oţet de mere seara, înainte de culcare, au constatat a doua zi că le-a scăzut glicemia cu circa cinci la sută. Însă dacă suferi de această boală, nu încerca remediul fără să discuţi cu doctorul tău.

Totodată, datorita continutului ridicat de potasiu, otetul de mere ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale. Consumati zilnic un pahar cu apa in care ati adaugat o lingura cu otet de mere.

Reglează menstruația

Menstruațiile abundente, dismenoreea pot fi cu ușurință reglate și tratate cu ajutorul unei cure cu oțet de mere. Dismenoreea este o afecțiune de care nu scapă nicio femeie. Aceasta este reprezentată de durerile menstruale, care apar mai devreme sau mai târziu. Aceste dureri pot apărea încă de dinaintea menstruației cu câteva zile sau pe toată perioada acesteia. Așadar, luați o lingură de oțet de mere amestecată cu puțină miere într-un pahar cu apă zilnic.

Util în problemele digestive

Oţetul de mere este indicat în cazul diareei cauzate de o infecţie bacteriană, datorită proprietăților sale antibiotice. De asemenea, poate ajuta în calmarea spasmelor intestinale. Dacă ai astfel de probleme, amestecă una-două linguri de oţet în apă sau cu puţin suc de mere și bea. Cu 30 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea o linguriță de oțet de mere amestecat cu o linguriţă de miere, diluate într-un pahar mic cu apă călduţă.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 5, 2016 13:54

Abonare stiri

loading...Save

Save