Atentie: Vopseaua de par va pune in pericol sanatatea

g3oflo
By g3oflo octombrie 21, 2016 17:07
loading...

Story Highlights

  • Atentie: Vopseaua de par va pune in pericol sanatatea

Related Articles

vopsea-pericolAtentie: Vopseaua de par va pune in pericol sanatatea

Alegerea unui produs cosmetic sau de îngrijire personală nu mai este un lucru atât de ușor de făcut, datorită multitudinii de ingrediente de natură chimică folosite la fabricarea acestor produse. Din cauza substanțelor din compoziție, și vopseaua de păr îți poate pune în pericol sănătatea și se pare că, cu cât o utilizezi mai des, cu atât cresc riscurile de a te alege cu boli grave.

Iată câteva substanțe periculoase din vopseaua de păr, dar și cum ne pot afecta acestea sănătatea:

1. Apa oxigenată te îmbolnăvește de cancer

Testele pe animale au demonstrat că apa oxigenată afectează sistemul respirator și pe cel nervos. În plus, acestă substanță te poate îmbolnăvi de cancer de sânge, de sân ori de vezică.

2. P-fenilendiamina (PPD)  pune în pericol rinichii

Vorbim despre o substanță nocivă care se găsește în multe tipuri de vopseau de păr. Aceast compus afectează sistemul imunitar, pielea, rinichii și plămânii, dar și sistemul respirator și pe cel nervos.

3. Resorcina poate duce la avort spontan

Resorcina este un compus extrem de iritant pentru piele și ochi. Acesta poate duce chiar și la pierderi de sarcină sau la dereglările hormonale.

4. Amoniacul produce astm

Nici amoniacul nu este o substanță blândă cu sănătatea noastră. Pe lângă faptul că acestă substanță este recunoscută pentru faptul că irită pielea și ochii, ea mai poate duce la o boală gravă: astmul.

5. Persuflații îți pot afecta plămânii

Ți persuflații din vopseaua de păr sunt extrem de nocivi. Aceștia se găsesc în vopseaua de păr în concentrații de până 60%, un lucru extrem de grav dacă luăm în considerare faptul că este necesar și o concentrație de doar 17,5% ca să ne irite pielea. Consecințele? Boli grave de plămâni.

6. Migrene și tuse violentă din cauza parfumurilor sintetice

Nici parfumurile sintetice din vopseaua de păr nu sunt sănătoase. Acestea pot avea peste 200 de ingrediente în compoziția lor și conțin cantități mari de toxine și chimicale neafișate. Parfumul sintetic provoacă iritații ale pielii, dermatite, migrene, amețeli, tuse violentă, hiperpigmentare.

g3oflo
By g3oflo octombrie 21, 2016 17:07

Abonare stiri

loading...Save

Save