Anasonul stelat trateaza infectiile

g3oflo
By g3oflo ianuarie 17, 2016 06:53
loading...

Anasonul stelat trateaza infectiile

anason stelatFolosit în bucătărie pentru aromatizarea diverselor preparate dulci sau pentru îmbogăţirea gustului cărnii, este apreciat şi în băuturile alcoolice, fiind un ingredient esenţial în prepararea unor băuturi ca sambuca sau absintul.

Anasonul stelat, cunoscut şi sub numele de anasonul chinezesc, este fructul unui arbore peren de mici dimensiuni originar din nord-estul Vietnamului şi sud-vestul Chinei.

100 de grame de fructe conţin între 1,2 şi 6 grame de ulei volatil compus în proporţie de 80-90% din anetol. De asemenea, are cantități mici de cetone și aldehide anisice și aldehida acetică, lipide (10-20%), protide (20%), zaharuri, amidon, substanțe minerale, vitamina A, complexul B, calciu, fosfor, sulf, fier şi colină.

Previne bolile tractului intestinal

Ceaiul de anason este eficient în prevenirea şi tratarea bolilor tractului gastro-intestinal. Este considerat un remediu perfect în combaterea unor afecţiuni precum balonarea, crampele abdominale, flatulenţa, indigestia, constipaţia, gastrita sau viermii intestinali.

Tratează infecţiile

Anasonul are un puternic efect antibacterian, fiind un adjuvant de excepţie în tratarea infecţiilor cu virsuri, bacterii sau fungi.

Combate infertilitatea la femei

Condimentul este în acelaşi timp un stimulent uterin puternic, care ajută la creşterea libidoului, fiind eficient în combaterea infertilităţii şi îmbunătăţirea vieţii sexuale la femei.

Întăreşte sistemul imunitar

Ceaiul de anason ajută şi la întărirea imunităţii naturale a organismului, datorită substanţelor nutritiveconţinute, ce creează o fortăreaţă împotriva atacului radicalilor liberi sau a agenţilor patogeni.

Printre celelalte indicaţii terapeutice ale anasonului stelat se numără prevenirea cancerului gastric, intestinal şi pulmonar, tratarea hepatitei virale, ameliorarea simptomelor de răceală şi gripă, calmarea arsurilor stomacale și rectale şi a durerii, stimularea secreției salivare, gastrice, intestinale și pancreatice, excitarea peristaltismul intestinal şi combaterea anorexiei.

Contraindicaţii

Consumat aleatoriu, fără consultarea medicului, sau în doze necorespunzătoare, ceaiul de anason prezinta un risc de intoxicatii si efecte secundare nocive. Cele mai frecvente dintre acestea sunt convulsiile, vărsăturile şi irascibilitatea.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 17, 2016 06:53

Abonare stiri

loading...Save

Save