Alimente care ne intaresc ficatul

g3oflo
By g3oflo februarie 7, 2017 14:12
loading...

Story Highlights

  • Alimente care ne intaresc ficatul

Related Articles

Ficatul îndeplinește peste 500 de funcții ce asigură echilibrul organismului tău, așa că acordă-i o atenție deosebită. Pe lângă faptul că trebuie să eviți mâncărurile grase sau procesate, poți introduce în dieta ta alimente care îl întăresc.

Papădia
Papădia nu este doar o plantă, ci și un aliment foarte bun și un medicament natural puternic. Conține, pe lângă clorofilă, compuși amari, care ajută la curățarea ficatului. Ai grijă, însă, să consumi plante tinere, pentru că cele bătrâne sunt foarte amare. O poți adăuga în mâncăruri gătite, sucuri sau salate.

Avocado
Cercetările au arătat că avocado crește absorbția de nutrienți din alte alimente, mai ales din carotenoide. Avocado conține un tip de grăsime care se găsește, de obicei, în fructe de mare și reduce inflamația din organism. Asta înseamnă că are numeroase beneficii asupra ficatului.

Ceapa
Ceapa conține sulfuri necesare creșterii activității enzimelor, ajutând la curățarea ficatului. Cura de detoxifiere, de exemplu, nu se poate face fără sulfuri, deoarece în lipsa lor, toxinele pot deveni mai periculoase. În plus, ceapa ucide virușii, bacteriile și fungii.

Soia
Lecitina găsită în soia ajută la metabolizarea grăsimilor ficatului și reduce colesterolul. Conține fosfatidilcolina, un acid gras esențial ce se găsește și în ouă, ce păstrează sănătoase celulele ficatului și previne depozitarea de grăsime. Lecitina reduce, de asemenea, și tensiunea arterială, pentru că permite vaselor de sânge să se relaxeze. O găsești în lapte de soia, tofu sau ouă.

Nucile și semințele
Nucile, nucile braziliene, migdalele, alunele, semințele de dovleac și de floarea soarelui, cele de susan păstrează nivelul colesterolului în limite normale. Alege-le pe cele neprăjite și fără sare, dacă vrei să beneficiezi de proprietățile lor.

g3oflo
By g3oflo februarie 7, 2017 14:12

Abonare stiri

loading...Save

Save