Ajutoare din natura care au capacitatea de a distruge bacteriile

g3oflo
By g3oflo ianuarie 15, 2016 07:52
loading...

Ajutoare din natura care au capacitatea de a distruge bacteriile

ardeiNu există nicio îndoială că antibioticele sunt o descoperire a medicinii moderne. Pentru că ele au însă efecte adverse dovedite, este mai bine să apelăm la nevoie la câteva ajutoare din natură, care au capacitatea de a distruge bacteriile și virusurile.

Ulei de oregano

Există peste 40 de specii de oregano, dar cel mai benefic este uleiul produs din oregano sălbatic, numit Origanum vulgare. Acesta are culoarea galben închis, cu un miros picant puternic. Licoarea poate fi folosită în:

Tratarea ciupercilor unghiilor. Pune câteva lingurițe de ulei de oregano în cada cu apă și scufundă-ți picioarele. Uleiul poate fi, de asemenea, diluat (o picătură de ulei de oregano la o linguriță de ulei de măsline) și aplicat direct pe zona afectată.

Eliminarea paraziților: Diluează o picătură de ulei de oregano într-o linguriță de ulei de măsline și ține preparatul sub limbă câteva minute, apoi clătește. Repetă procedeul de cel puțin patru ori pe zi.

Tratarea infecțiilor sinusurilor: Pune câteva picături de ulei de oregano într-o oală cu apă fierbinte și inhalează aburii.

Ardei iute

Este un condiment puternic folosit de mii de ani pentru capacitatea lui de vindecare și efectele antibiotice pe care le are. Ardeiul iute este deosebit de eficient în tratarea vaginitei, o infecție comună la femei. Un studiu ceh arată că uleiul esențial de ardei iute are efect antifungic și antibiotic în această problemă de sănătate. Este important să fie utilizat corect, adică diluat în ulei de măsline, deoarece poate să ardă piela la contactul direct.

Extractul de semințe de grepfrut

Oamenii de știință spun că acesta este un antibiotic foarte eficient și natural în combaterea diverselor bacterii. Într-un studiu recent, picături de extract de semințe de grapefrut concentrat au fost testate pentru proprietățile antibacteriene împotriva unui număr de bacterii gram-pozitive și gram-negative. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, deși extractul de semințe de grepfrut părea să aibă un efect inhibitor oarecum mai mare asupra bacteriilor gram-pozitive decât asupra celor gram-negative, eficacitatea sa comparativă împotriva unei game largi de bacterii este semnificativă.
Usturoi

Dintre toate antibioticele naturale, usturoiul este cel mai utilizat. Motivul? Distruge agenții patogeni, nu doar bacteriile, ci și ciupercile și virusurile, fără a afecta flora intestinală. Planta are proprietăți antibacteriene, antifungice și calități antivirale. Acesta acționează ca un antioxidant puternic și protejează împotriva deteriorării ADN-ului. În plus, protejează organismul de radiațiile soarelui.

Pentru a beneficia de calitățile lui, specialiștii sugerează consumul unui cățel de usturoi pe zi. Pentru a trata infecțiile externe, încearcă următorul remediu: pune un cățel de usturoi zdrobit în 2 linguri de ulei de măsline presat la rece. După 30 de minute, strecoară amestecul. Utilizează câteva picături de ulei de măsline pentru a trata o infecție la ureche.
Frunzele de măslin

Se știe deja că uleiul de măsline are foarte multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, mulți nu cunosc faptul că extractul de frunze de măslin are capacitatea de a reduce febra.

Potrivit Dr. Ronald Hoffman, s-a dovenit științific că extractul de frunze de măslin are puterea de vindecare pentru prima dată în 1800 pentru malarie.

Cercetătorii din Țările de Jos au aflat că acidul elenolic, o substanță care se găsesc în frunzele de măslin, acționează ca un antibiotic natural cu spectru larg, inhibând dezvoltarea bacteriilor, virusurilor și a ciupercilor.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 15, 2016 07:52

Abonare stiri

loading...Save

Save