Aceste plante reduc riscul de boli cardiovasculare

g3oflo
By g3oflo decembrie 28, 2015 07:26
loading...

Aceste plante reduc riscul de boli cardiovasculare

algeAlgele, cunoscute pentru beneficiile asupra sanatatii, au calitatea de a reduce riscul afectiunilor cardiovasculare, au constatat cercetatorii danezi intr-un studiu publicat in revista stiintifica americana Phycologia.

„Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai buna pentru sanatate. In cele mai multe cazuri, se obtin alimente mai gustoase si acest lucru poate reduce si riscul de boli cardiovasculare”, a declarat dr. Ole Mouritsen, co-autor al studiului.

Pentru a demonstra beneficiile acestor „super-alimente”, oamenii de stiinta danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse in aluatul de paine oferita unui grup de oameni supraponderali. Ei au constatat ca aportul de fibre era mai important si ca participantii consumau astfel cu 16,4% mai putina energie intr-o perioada de 24 de ore.

Pe langa faptul ca algele au putine calorii si sunt bogate in iod, antioxidanti, fibre, acizi grasi polinesaturati si Omega 3, studiul arata ca au un continut de saruri de potasiu, care nu creste tensiunea arteriala.

g3oflo
By g3oflo decembrie 28, 2015 07:26

Abonare stiri

loading...